logo
NOTICE:  This is the new PunchCAD forum. You should have received an email with your new password around August 27, 2014. If you did not, or would like it reset, simply use the Lost Password feature, and enter Answer as the security answer.
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
John C H  
#1 Posted : Tuesday, December 27, 2016 2:43:49 PM(UTC)
John C H

Rank: Guest

Joined: 5/18/2016(UTC)
Posts: 3

Using VaCAD2D/3D v10 I want to add extruded text to the face of an object for 3-D printing. I can not figure how to do it. I have created the text with the text tool. Tried changing the object type to all the options and nothing will extrude with the extrude tool. I found sometimes the text is grouped and ungrouping does nothing to allow the extrude tool to work. There is no option to change the type to a column or solid in ViaCAD2d/3D.
The closest I got was to change type to a mesh but then I don't see how to mesh extrude up the Z axis.
Searching the forum brings up some Shark options or old versions of ViaCAD2D/3D, nothing seems to relate to version 10.
A straight forward explanation is what I need.
Thanks

John C H
jdi000  
#2 Posted : Tuesday, December 27, 2016 2:52:07 PM(UTC)
jdi000

Rank: Administration

Joined: 7/29/2007(UTC)
Posts: 1,852
United States

Thanks: 1 times
Was thanked: 78 time(s) in 75 post(s)
Originally Posted by: John C H Go to Quoted Post
Using VaCAD2D/3D v10 I want to add extruded text to the face of an object for 3-D printing. I can not figure how to do it. I have created the text with the text tool. Tried changing the object type to all the options and nothing will extrude with the extrude tool. I found sometimes the text is grouped and ungrouping does nothing to allow the extrude tool to work. There is no option to change the type to a column or solid in ViaCAD2d/3D.
The closest I got was to change type to a mesh but then I don't see how to mesh extrude up the Z axis.
Searching the forum brings up some Shark options or old versions of ViaCAD2D/3D, nothing seems to relate to version 10.
A straight forward explanation is what I need.
Thanks

John C H


Hello John

Are you adding the text to a flat geometry or another shape?

Regards

Jason
Windows 10, Win 7
John C H  
#3 Posted : Tuesday, December 27, 2016 7:09:00 PM(UTC)
John C H

Rank: Guest

Joined: 5/18/2016(UTC)
Posts: 3

Thanks Jason
Right now I am doing it to a flat surface. I found the YouTube video about using the project on to a surface. Took me a few times through the video and some searching to find the Surface Utility/Project Curved Surface that is under the modify menu.
After some playing I am getting this to work for what I am doing.

John C H
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.